Vejledning til tryk

Billedfiler til tryk

Vi ønsker dig det bedste resultat med dit tryk. Derfor er det vigtig for os at modtage filer af god kvalitet.

Præcise farver har stor betydning for udtrykket i et motiv. Derfor er det vigtigt, at I kan oplyse farvekoden (Pantone-nummer) på farverne i det ønskede logo eller tryk. Er det ikke muligt, vælger vi selv det Pantone-nummer, der ligger tættest på farven i filen.

 

Vektorgrafik

Den bedste grafiske opsætning til tryk kommer fra vektorfiler. Vektorgrafik kan strækkes og forstørres i det uendelige uden at miste formen eller blive kornet. Vektor er en standard indenfor grafisk design, der bliver brugt over hele verden, og kan laves i softwaren Adobe Illustrator eller Corel Draw. Filformaterne til vektorgrafik kaldes .Ai, .EPS og .PDF. Formatet står nævnt efter filens navn, ligesom ved et Word-dokument.

Almindeligt opløste .jpg-, .gif eller .png-filer fra Illustrator og Corel Draw kan IKKE bruges.

Fonte (Skrifttyper)

Vektorgrafik er også vigtig her. Alle fonte skal være ‘outlinet’, altså fremstillet i eller konverteret til vektorer for at sikre, at teksten ikke bliver ændret eller kornet ved tryk. Er teksten ikke outlinet, er det ikke sikkert, vi har den i vores eget system, og kan derfor blive nødt til at vælge en standard skrifttype til tryk.